Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Идеи за интериорът на вашият дом. Всекидневна, Кухня, Детска стая, Баня, Трапезария. Декорация и интериорен дизайн. Съвети и Предложения
Автор: kitetraveler Категория: Хоби
Прочетен: 762006 Постинги: 48 Коментари: 7
Постинги в блога от Юли, 2012 г.
 

Как да изберем мебели, за да обзаведем всекидневната

Всекидневната е сърцето на дома. Това е стаята, в която се събира цялото семейство, тук се посрещат гости. Важната функция, която има всекидневната, предполага внимателен подход при избора на мебели. Обзавеждането трябва да отговаря на изискванията на собствениците на жилището за уют и комфорт, но в същото време да направи дома уникален.


image

Пазарът предлага голямо разнообразие от мебели за всекидневна, съобразени с динамичния начин на живот на съвременните хора. При обзавеждането е много важно да се съобразим с големината на помещението. Обикновено това е най-голямата и най-светлата стая в жилището и това дава големи възможности при реализирането на интериора.


image


Диванът заема централно място в дневната. Той е място за отдих, за разговор с приятели. Неговият дизайн е немислим без усещането за комфорт. Съвременната мека мебел за сядане все повече губи класическата си форма и обикновено е с изчистени линии и оприличава минималистичния стил. Изборът на модела и формата на дивана е пряко свързан с големината на помещението и броя на членовете на семейството.


image
По-малките стаи предполагат по-семпло обзавеждане с олекотени мебели, за да остане „въздух” за хората. В този случай добър избор е диванът да е с крачета. Така се създава чувство за ефирност в стаята. Масивните дивани ограничават пространството и водят до усещане за претрупаност. Много са актуални ъглови дивани. Те са с лява или дясна лежанка и изборът е зависим от разположението. По правило местата за сядане са ориентирани към прозорец с красива панорама, към камината или към телевизора. Интересен подход е разположението на два дивана един срещу друг в комбинация с ниска маса между тях. Това интериорно решение създава усещане за близост и доверие в контактите между хората.

image

Ниската маса е другата важна мебел във всекидневната. Тя може да е както в правилна геометрична форма, така и с нестандартен асиметричен плот в комбинация от стъкло, метал и дърво. От същите материали трябва да са шкафовете в дневната, за да се постигне единен стил. Обикновено се залага на естествени материали. Известно е, че дървото внася уют и топлина в помещението. Все по-често обаче съвременните дизайнери използват стъкло и метал в интериора, за да са в тон с динамиката на модерния ден. Стилът е водещ при избора.

Видът на мебелите за всекидневната е важен, за да се постигне хармония в дома. Всеки детайл е от значение. Затова трябва да се съчетаят с вкус форми и цветове.

Идеи за дизайн и обзавеждане на всекидневната

image




image

image

image

Категория: Хоби
Прочетен: 4154 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 03.10.2012 19:37
 Как да изберем кухненски мебели

image

Кухнята е важна част от всеки дом. Независимо зали тя е самостоятелно помещение, или е обединена с трапезарията и дневната в общо пространство, кухнята има своя незаменима функция. Затова при обзавеждането й трябва да се подходи с много усет, за да се превърне тя в уютна зона, приятна за работа.

Изборът на мебели за кухнята е важен, защото от тяхната функционалност зависи доколко уютна и удобна ще е тя. Ако мястото за приготвяне на храна е самостоятелно помещение, в него е добре да се постави маса за сутрешна закуска или вечерен аперитив. Същата роля успешно се поема и от добилия голяма популярност напоследък кухненски остров. Той е многофункционален. Освен като място за хранене, служи и за помощен плот. В него могат да се монтират фурна, мивка, шкафове или малък хладилник и така да оползотвори пространството. Кухненският остров успешно се вписва и в интериор с отворена кухня. Той служи за плавен преход между дневната и зоната за приготвяне на храна.

image

Шкафовете са незаменими в кухнята. Благодарение на тях кухнята не изглежда неподредена, а всичко е прибрано и складирано. За да се избегне монотонността често част от тях са с плътни врати, други- със стъклени. Понякога открити рафтове са свързващ елемент между отделните модули. Добре е височината на горните шкафове да се съобрази с ръста на домакинята, за да е по-лесен достъпът до тях. Изборът на материал,от който са направени, зависи от определения семеен бюджет. Вярно е, че мебелите от естествено дърво са скъпи, но възвръщаемостта при тях е по-бърза. Качествените шкафове от дърво имат по-дълъг живот. Въпрос на предпочитание е дали дървените плоскости да са в естествения си цвят, или да са покрити с боя. Гланцираните повърхности създават огледален ефект и отразяват светлината. Добре е цветовете в отворената кухня да са съобразени с декорацията в останалите зони от дневната. Така ще се постигне цялостно решение на интериора с усет към детайла. Самостоятелната кухня дава повече свобода в стилово и цветово изпълнение на проекта. Тя може да е решена с повече етноелементи, ако собствениците на жилището са привърженици на тези аксесоари.

image

Изискването към съвременната кухня е да е оборудвана с всички необходими уреди, които улесняват работата и пестят времето на хората. Дори помещението да е с ограничени размери, може да се монтират маломерни уреди, или те да се вградят в ниши. Има чудесни дизайнерски предложения за миникухни, снабдени с всичко необходимо само на няколко квадратни метра.   

image



image

Категория: Хоби
Прочетен: 3640 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 01.11.2012 14:55
5 неща, за които трябва да внимаваме, когато избираме нови мебели за всекидневната

image

Как да направим всекидневната уютна, функционална е неповторима, да е със собствен стил и дух? Този въпрос си поставят всички, на които им предстои да обзаведат нов дом или да подменят старите мебели в него. Едно от основните неща, които ръководят избора, е бюджетът. Не по-малко важно условие обаче е доколко е просторно помещението, какво е неговото изложение, както и дали не е дълго и тясно тип „боулинг зала”, или пък пространството не е прекалено малко за всекидневна.

image

Мебелите са дългосрочна инвестиция и затова не трябва да се действа прибързано и емоционално при покупката им. Първото нещо, което трябва да направим, е да изготвим план на стаята с нейните размери. След това да си направим сметка от какво имаме нужда, за да не допуснем грешката да платим за ненужни мебели и вещи.

 

image

Диванът е от задължителните мебели в хола. При избора му трябва да сме особено внимателни, тъй като той е първото нещо, което виждат очите ни в стаята. Неговата форма и мястото, където ще го поставим, определят уюта и удобството. Ако искаме да го позиционираме на ъгъл, трябва да съобразим с лява или дясна лежанка ще е той. Някои производители предлагат модулни мебели, които лесно могат да се трансформират и стаята да добие нова визия. Такива варианти са предпочитани, тъй като дават по-голяма свобода на действие при реализиране на интериора.

image

Модулните елементи са актуални не само при меката мебел, но и за окачените на стената рафтове и шкафове. Комбинацията е съобразена с нуждите от рафтове и мястото. Хубавото при тези елементи е, че те могат да се допълват с нови и да увеличават мястото за прибиране на вещи.

 Ако всекидневната ни е дълга и тясна, добре е да изберем кръгла маса. Овалната форма визуално ще коригира формата на стаята. При помещение с недостатъчно големи размери трябва да се заложи на олекотените мебели. Те създават впечатление за повече простор и ефирност. Светлите тонове също правят стаята по-просторна и светла. Много хора избират дивани с бяла тапицерия. Този цвят привлича погледа, създава усещане за чистота. 

image  
 

Категория: Лайфстайл
Прочетен: 3532 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 23.11.2012 07:53
 Каква камина да изберем за нашият хол

image 

Живият огън на камината винаги е привличал хората. Той е притегателен център в дома. Създава неповторима атмосфера и уют. Кътът около камината е приятно място за разговори, четене, релакс.

 

Преди да започнете избора на камина трябва да сте наясно дали тя ще има само декоративна функция, или ще подпомага отоплението на жилището в студените зимни месеци. Трябва да обърнете сериозно внимание както на нейния дизайн, така и на функцията й.

image

Ако изградите отворена камина, трябва да знаете, че тя има много малък коефициент на полезно действие /КПД/ и топлината от стаята бързо ще излиза през комина. Това прави този вид камина неефективен и допълнително ще натовари сметките за отопление. Добро решение е да се монтира чугунена или стоманена горивна камера със закалено стъкло. То предотвратява засмукването на топлия въздух от помещението. Отделно трябва да решите дали камината ви ще е с водна риза, или с въздухоотводи. Използването на въздухоотводи е по-евтиният вариант. При тях не е необходимо да се инсталират радиатори. Негативът е, че отоплението на останалите помещения е по-слабо, отколкото със система от радиатори. Освен това въздухът от стаята с камината, особено ако има и цигарен дим, се разпространява в останалите помещения. Затова, ако сте решили да отоплявате жилището си с камина, е добре да изберете варианта с водна риза и радиатори. При тях топлата вода по тръбите безпроблемно преминава по чупките, за разлика въздуха по кривите елементи на въздухопроводите.      

image

Не по-важно от функционалността на камината е нейният дизай. Той задължително трябва да е съобразен с цялостния интериор. Недопустимо е класически мебели да се съчетават с камина с модерна визия. Същото е валидно и за обратния вариант.

При избора на камина трябва да се прецени също и мястото, където ще бъде монтирана. В някои случаи тя може да е в ъгъла на стаята, в други- да е двустранна и визуално да обединява хола и трапезарията. В този случай от двете зони има видимост към пламъка. Много са интересни кръглите камини, монтирани в центъра на хола. Те наподобяват древно огнище, но в същото време са със модерен дизайн и се съчетават успешно със съвременните мебели. 
    

Категория: Лайфстайл
Прочетен: 10594 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 23.11.2012 07:53
Търсене

За този блог
Автор: kitetraveler
Категория: Хоби
Прочетен: 762006
Постинги: 48
Коментари: 7
Гласове: 27
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Юли, 2012  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031