Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2010 13:05 - Лечение на половата студенина
Автор: minchev Категория: Забавление   
Прочетен: 2886 Коментари: 1 Гласове:
0



 
Лечение на половата студенина

Дефинирахме фригидността като липсващо или крайно намалено либидо. Който не се интересува от нещо, да речем от пощенски марки, не страда от това, че филателията не го въодушевява въобще. На много фригидни жени едва ли нещо им липсва. Малка част от тях биха искали да имат по-силно влечение, ако до тогава не са опознали половата потребност. Поради това не търсят консултация или го правят само заради разочарования си съпруг или партньор.

Тези жени разбират, че да имаш полови потребности е по-нормално и по-добре, отколкото да ги нямаш. Откровеният положително оцветен разговор по половите въпроси днес събужда у все повече жени желание за задоволяване. Но само желанието без страстен порив не е достатъчно за успешното лечение, при което жената трябва да участва активно.

Дори ако жената е готова за това и желае да се промени, лечението е много трудно: „Не съм виновна, че нямам полови усещания; бих искала да изпитвам нещо и моят мъж полага големи усилия и го прави тъй гальовно, че ми е приятно. Въпреки всичко това просто не ми доставя радост.”

Наистина лечението на фригидността е една от най-трудните задачи на консултацията. Задоволяването не става по принуда, но лечението с хормони е уместно само в изключителни случаи. Ако изобщо от хормоните може да се очаква някакъв усилващ либидото ефект, той се получава само след приемане на мъжки полови хормони. След продължително приложение обаче те могат да доведат до поява на мъжки белези.

Какво да се прави? Всичко онова, което според личния опит на жената е могло да събуди желанието, трябва да бъде използвано и от двамата в сексуалните отношения, а и извън тях, а всичко, което предизвиква отвращение, да се избягва. Главната роля при това се пада на мъжа. Когато нама „опасност” да последва койтус, жената се радва на ласките. Затова интимният живот трябва временно да се ограничи само до такива контакти.

Изпълнени с любов и въображение те го обогатяват.

Дотогава, докато вкарването на члена предизвиква отвращение, болка и отбранителна реакция мъжът трябва да се задоволява с мастурбация или орално, ако последното е нещо, което не събужда отвращение в жената. С постепенното едва уловимо задълбочаване на половата игра нежният допир на пениса до външните гениталии на жената става приятен за нея и се стига до предпазливо проникване. Това се удава толкова по-добре, колкото по-хармонични са другите отношения между партньорите.

Споровете, караниците и обидите през деня не стихват и вечер и угасват искрицата полово влечение. Когато фригидността е симптом на тежка невроза, тя може да се лекува само с продължителна психотерапия. При това трябва да се коригира дълбоко вкорененото в личността погрешно поведение към ролята на жената и към сексуалността. Лечението изисква специална квалификация, голяма загуба на време и настойчиво съдействие от страна на жената и партньора и.

В случай, че у една фригидна жена не се събуди полово влечение, тя постоянно има нужда от изпълнен с разбиране съвет, целящ да преодолее поне отвращението от коитуса, за да може да го изживява като израз на взаимност. По такъв начин въпреки несъвършенството в интимната сфера, взаимоотношенията във връзката или в брака няма вече да страдат и ще се задълбочи тяхната душевно-еротична основа и духовна връзка.

Дори на жени, които никога не са познавали сексуалния порив, физическата близост започва да им липсва, когато мъжът престане да ги желае или намира облекчение по друг начин. Възможно е събуденото вече сексуално влечение на жената да угасне, ако винаги е оставало незадоволено и е довело до фригидност. Всичко това показва, че половата студенина все пак се чувства от жената като недостатък. Затова трябва за премахването му да бъде направено всичко възможно.

Още публикации по темата:

Какво означават леските за жената

Фригидност

Причини за фригидността




image  Бъди първия оставил коментар image
image



Гласувай:
0



1. kamino - Източник: http://www. sexnature. ...
13.05.2010 17:16
Източник: http://www.sexnature.org ; Сексология и природа на човека
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minchev
Категория: Забавление
Прочетен: 3181982
Постинги: 949
Коментари: 1447
Гласове: 279
Архив